Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά ακολούθησε στρατιωτική καριέρα φτάνοντας μέχρι τον βαθμό του αντιστράτηγου. Διακρίθηκε στους πολέμους του 1912-1922 (στη Μικρά Ασία είχε συλληφθεί αιχμάλωτος) και 1940-1941. Συνέβαλε στην ίδρυση του Ιατρείου και της Βιβλιοθήκης Παξών-Κ.Ι.Π. (1951) και χρημάτισε πρόεδρος της «Ενώσεως Παξίων». Άριστος χειριστής του λόγου και της πένας δημοσίευσε σε εφημερίδες και περιοδικά εργασίες του με λογοτεχνική και ιστορική αξία.
Η προτομή κατασκευάστηκε με τη φροντίδα και τη δαπάνη της συζύγου του Ουρανίας και προοριζόταν από αυτήν αρχικά να τοποθετηθεί στον τάφο του στο νεκροταφείο των Αγίων Αποστόλων στο Γάιο.
Όμως το συμβούλιο της Ενώσεως Παξίων και η γενική συνέλευση αυτής είχε τη γνώμη η προτομή να τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο ως αναγνώριση των ευεργεσιών του στρατηγού Μακρή προς το νησί μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής του μέχρι την τελευταία του πνοή.
Έτσι η χήρα του μετεβίβασε δωρεά στην κοινότητα Γαΐου εδαφικό χώρο στην τοποθεσία Γιαννά, ο οποίος μετατράπηκε σε αλσύλιο για την τοποθέτηση της προτομής, της οποίας τα αποκαλυπτήρια έγιναν την 17η Ιουλίου 1977.
No content
A problem occurred while loading content.